Seitsemän vinkkiä rentouttamaan mieltä korona-aikana

Arjessa aikataulut ja rutiinit rytmittävät päivää ja luovat järjestystä. Järjestyksen myötä tunnemme hallitsevamme tilanteen, jolloin mielentilamme on rennompi. Rennossa mielentilassa olemme luovempia, pystymme helpommin ratkaisemaan ongelmia ja kortisolitasot ovat matalammat.

Koronan myötä monet rutiinit ovat hävinneet, eristäytyminen vaikuttaa sosiaaliseen kanssakäymiseen ja epävarmuus luo stressiä. Järjestys on vaihtunut kaaokseen, joka helposti heijastaa mielentilaamme. Ota tilanne takaisin haltuun, luo rentoutta mieleen näillä seitsemällä vinkeillä ja laita korona-arki kuntoon.

(9 min)

Ota tilanne haltuun hallitsemalla KevZen-mestarin seitsemän koronaviisautta.

Edellisessä koronaan liittyvässä kirjoituksessa Aurinkoa risukasaan – Positiivinen mieli kuurina koronaan mainitsin, että vallitsevassa tilanteessa on erityisen tärkeää panostaa omaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tässä kirjoituksessa kerron tarkemmin, miten korona vaikutti minun arkeen, miten hetkellisesti lamaannuin, mitä toimenpiteitä tein ottaakseni tilanteen haltuun ja panostaakseni omaan hyvinvointiini. Tavoitteena on, että sinäkin voit hyödyntää näitä seitsemää vinkkiä rauhoittamaan mieltä ja ylläpitämään hyviä energiatasoja. Kehon voidessa hyvin, muut asiat eivät olekaan niin huonosti.

Pysähdy hetkeksi kuuntelemaan itseäsi

Korona rykäisi vauhdilla maton jalkojen alta. Minun maailmani muuttui muutamassa päivässä viikolla 11. Pitkään odotettu työpaikan virkistysreissu Tahkolle peruuntui. Ilmoitettiin ettei toimistolle saanut enää mennä. Suositeltiin etätyöskentelyä. Sali meni kiinni. Keskusta hiljeni. Pörssi dippasi, salkkuun vilkaisu aiheutti rytmihäiriöitä. Jostain syystä vessapaperi loppui kaupoista. Uutisoitiin lomautuksista, YT-neuvotteluista, virukseen kuolleista. Kaikkialla puhuttiin koronasta.

Vähemmästäkin menee sormi suuhun. Tosin koronan myötä sormea ei kannata enää suussa käyttää, pitänee keksiä sille toinen paikka. Alkushokin jälkeen havahdun todellisuuteen, jossa voi istua koko työpäivän kalsareissa. Jalassa on yksi villasukka, toisesta ei tietoakaan. Ulos ei uskalla mennä. Ihmisiä vältellään. Uusimaa karanteenissa. Ravintoloihin ei ollut menemistä. Järjestyksen tilalla oli kaaos, tai ainakin siltä se tuntui.

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, jotka hämmästyttää, kummastuttaa pientä koronakulkijaa.

Tunnemyrsky

Kun voimakkaat tunteet valtaavat mielen ja muut asiat eivät oikein tunnu miltään, kutsutaan sitä nimellä tunnemyrsky. Myrskyjen myötä saattaa tulla tunteenpurkauksia. Purkaukset voivat olla välittömiä ja voimakkaita, välillä niitä ei ihminen pysty edes hallitsemaan. Nykyinen tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita ja tuntemuksia. Mieli voi tuntua hyvinkin myrskyiseltä. Joillakin on saattanut tunteet purkautuakin.

Tunteenpurkauksissa ikävänä asiana on negatiivinen vaikutus muihin ihmisiin. Tunteet tarttuvat, eikä tässä tilanteessa nyt enempää pahaa mieltä tarvitse tartuttaa. Tunteiden tarttumiseen vaikuttaa aivojen limbinen järjestelmä, yhden ihmisen käyttäytyminen ja tunnetila saavat aikaiseksi muutoksia hormonitoiminnassa, sykkeessä ja verenpaineessa toisessa ihmisessä. Mieluummin sitä aiheuttaa positiivisia muutoksia toisella, kun levittää pahaa mieltä.

Onnistuakseen tässä, on olennaista pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan itseään. On täysin sallittua tuntea mitä tahansa, mutta kannattaa hieman tutkia omia tuntemuksia. Vaikka tuntuisi ettei tuuli pahasti venettä keinuta, on parempi tehdä ennakoivasti toimenpiteitä ennen kuin myrsky äityy pahaksi. Tunnistamalla mieltä painavat asiat, on niitä helpompi käsitellä. ”Harva oikeasti pelkää pimeää, useimmin pelätään mitä siellä on”.

Pysähdyin kuuntelemaan itseäni valaistakseni pimeyttä.

Itselläni meni viikon päivät, kunnes tajusin ettei hämmästelyja kummastelu auta. Kävin läpi tilannetta mielessäni. Pohdin millätoimenpiteillä säilytän terveyteni ja huolehdin hyvistä energiatasoista. Ajattelin,että jos minulla on hyvät energiatasot ja positiivinen mieli, niin voin jakaasitä muille. Tunteet tarttuvat. Hyvää mieltä on kiva laittaa kiertämään.

Korona-vinkki 1

Pysähdy hetkeksi kuuntelemaan itseäsi ja tutki tuntemuksiasi. Ole oman mielesi Pekka Pouta, kerro minkälainen päivän sää on. Toimenpiteitä kannattaa tehdä ennakoivasti, ja oikeiden asioiden tekeminen on helpompaa, kun sinulla on hyvä tuntuma omiin tunteisiin. Positiivinen mieli tarttuu muihin, ja sitä on mukava laittaa kiertoon.

Uni

Mielestäni tärkein yksittäinen tekijä hyviinenergiatasoihin, minkä takia päätin panostaa riittävään ja laadukkaaseen uneen.

Rutiinien häviämisen myötä unirytmi menee helposti sekaisin. Mikäli sinun arjestasi ovat hävinneet työmatkat, harrastukset, lasten tarhaan viemiset ja muut liikkeelle pakottavat toimenpiteet, on herätyskellon pirinää helppo siirtää myöhäisemmäksi. Mikäli sängystä nousee myöhään, johtaa se helposti valvomiseen. Kehomme pitää säännöllisyydestä, ja tällaiset muutokset rytmissä johtavat helposti heikompaan unenlaatuun ja univajeeseen. Univajeessa jaksaminen kärsii, ja mielentilakaan ei ole niin aurinkoinen. Unirytmin pilaamisen lopputuloksena syntyy kierre jossa ollaan väsyneempiä ja saamattomia, joka taas johtaa murehtimiseen ja alennettuun mielentilaan. Oma luumusukkaisuus harmittaa, mutta asialle ei jaksa tehdä mitään kun on samalla niin vässykkä.

Unta on mielestäni hyvä seurata jollakin työkalulla, jotta unirytmi pysyy hallinnassa ja saa osviittaa unen laadusta. Itse käytän Oura-sormusta seurantaan, se on oiva työkalu luomaan selkeämpää kokonaiskuvaa unesta. Tällä hetkellä seuraan tarkkaan palautumista, mikäli arvot ovat huonot en rasita kehoani liikaa ylläpitääkseni hyvää vastustuskykyä. Palautuminen on ollut itselleni haastava aihealue ja usein tuntuu, ettei osaa tarpeeksi hyvin kuunnella omaa kehoaan. Vaikka välillä olisi uupunut olo, on sitä turhan usein pakottanut itsensä treenaamaan tai venymään töissä. Lopputuloksena on voinut olla sairastelua tai loukkaantumisia. Jos huomaa tankin olevan tyhjä, on parempi keskittyä palautumiseen. Itselläni toiminut hyvin, että omaa virkeystila visualisoidaan applikaation kautta selkeästi ja tuloksia pisteytetään. Jotenkin sitä kuuntelee itseään paremmin, vaikka tietää ettei tulokset absoluuttisia totuuksia olekaan.

Visualisointi ja pisteytys selkeyttää minulle päivän tilannetta.

Korona-vinkki 2

Pidä kiinni säännöllisestä unirytmistä, vaikka ei tarvitsisikaan lähteä aamulla aikaisin liikkeelle. Riittävä ja laadukas uni on paras tapa huolehtia hyvistä energiatasoista ja omasta vastustuskyvystä. Hyvän vastustuskyvyn ylläpitäminen on erityisen tärkeää näinä aikoina. Käytä jotain työkalua seuraamaan untasi, niin sinun on helpompi tehdä toimenpiteitä parantaaksesi hyvinvointiasi.

Älä seuraa jatkuvasti koronauutisia

Stressaantunut mieli, väsynyt keho

Huono on moottorin teho

Jatkuvasti ahdistaa, pitää sydäntä tahdistaa

Älä anna korona uutisten lannistaa!

Anti-Corona Kevin

Minulla on jo pidempään ollut tapana välttää uutisten päivittäistä seuraamista. Jos ajattelee uutisten vaikutusta mielentilaan, vaikuttavat ne usein negatiivisesti. Monesti uutisoinnin aiheet ovat sellaisia, jotka eivät mitenkään vaikuta omaan päivittäiseen elämään, tai sellaisia joihin en voi itse vaikuttaa. Ilta-Sanomien ”Nämä upeat kaunottaret kannustavat Leijonia MM-kisoissa”-uutiset eivät tehosta päivääni, eivätkä kehitä minua mitenkään. Jos Trump ja Kimi twiittailevat ydinsodasta, mieltäni ei paranna kiivaan sanaharkan jatkuva seuraaminen. Eivätkä minun natsat oikein riitä sanomaan heille, että hei nyt riittää. Mieluummin jatkan elämääni tietämättömän iloisena. Mikäli sienipilvi ilmestyy horisonttiin, niin eipähän tarvitse laskuja maksaa.

Tämä tapa alkoi useita vuosia sitten, kun vielä luin uutisia päivittäin. Välillä otin muutaman päivän mittaisia uutissapatteja, välillä viikon tai kaksi. Sitten muutaman artikkelin ja Hans Roslingin erinomaisen kirjan ’Faktojen maailma’ myötä päätin kokeilla, millaista on olla hieman pidempään seuraamatta uutisia. Yllätyin huomattuani, ettei ohitseni mennyt mikään oleellinen asia. Päivittäisessä elämässä keskusteluiden kautta sain tietää oleellisimmat asiat, tarvittaessa otin asiasta enemmän selvää. Aikaa jäi enemmän muihin asioihin, eikä mieltäni synkentänyt maailman ”huono” meno. Jos olet lukenut Roslingin kirjan, ymmärrät miksi heittomerkit ovat huonon ympärillä. Huolenaiheet myyvät paremmin kuin jatkuvat ilouutiset, ja kyllähän mainostoimistojenkin pitää rahaa saada.

Tarvitseeko tietää mitä tapahtuu hetki hetkeltä?

Nyt uutisissa ei voi välttyä koronasta. Monilla uutissivustoilla on jopa ”seuraa hetki hetkeltä”-mahdollisuudet. Uskon, että uutisten ja tilanteen jatkuva seuraaminen ei tee mielenterveydelle hyvää. Hetken mielihyvää saa siitä, kun tuntee olevansa ajan tasalla. Tavallaan luo itsellensä illuusion, että tilanne on hallinnassa koska tietää missä mennään. Mutta mitä enemmän aihetta seuraa, sitä enemmän se on mielessä. Niin kuin aikaisemmin sanoin, niin tunteet tarttuvat. Minkälaisia ajatuksia ja tuntemuksia sinun mielestä uutiset tartuttavat tällä hetkellä?

'Leppakomiestä ei tule syödä, mutta hänen neuvoja tulee kuunnella. 'Toivottavasti tästä tulee uusi kiinalainen sananlasku.

Itse seurasin alkuun aktiivisesti tilannetta. Mutta kun linjaukset oli tehty ja pelisäännöt olivat itselleni selvät, lopetin uutisten jatkuvan seuraamisen. En koe, että mielentilani kohenee tietämällä jatkuvasti tartuntojen saaneiden ja menehtyneiden määrän. Tällä hetkellä minä kannan korteni kekoon noudattamalla linjauksia, olemalla varovainen ja kannustamalla muita jaksamaan tämän haasteen läpi. Päivitän itselleni kerran viikossa tilanteen, keskityn vaikutusvallassani oleviin asioihin ja koitan tehdä omasta tilanteestani niin hyvän kuin mahdollista. Kun minulla on hyvä tilanne ja hyvät energiatasot, jaksan myös jakaa energiaani muille.

Korona-vinkki 3

Mieti minkälaisia tuntemuksia uutiset herättävät sinussa. Kokeile ottaa hieman lepoa uutisten jatkuvasta seuraamisesta. Seuraa kuitenkin sen verran, että olet selvillä linjauksista ja noudata niitä sekä varovaisuutta. Sinun ei tarvitse kuitenkaan tunti tunnilta tietää kuinka moni on menehtynyt virukseen. Kun otat etäisyyttä, voit huomata voivasi paremmin. Ehkä energiaa riittää paremmin johonkin mukavampaan asiaan?

Tehosta työpäivääsi

Jos työpaikka on siirtynyt kotitoimistolle koronan myötä, onse voinut tuoda haasteita mukanaan. Päivä ei välttämättä lähde samalla tavallakäyntiin, työpäivät venyvät tai tehokkuudessa on haasteita. Kaikista haasteistaei toki voi välttyä. Jos esimerkiksi kotona viilettää vaippasankareita, ovatkeskeytykset ihan ymmärrettäviä. Mutta muutamilla tempuilla voi tehostaa työpäiväänsä.

Pidä kiinni työpäivän aloitusajasta ja muista päättää päivä järkeväänaikaan. Etätyöskentelyssä työpäivä venyy helposti turhan pitkäksi. Kokeileesimerkiksi laittaa kalenterivaraus itsellesi, jolla merkkaat työpäivänpäättymisen. Tämä toimii muutenkin, mikäli on taipumusta työpäivienvenymisille.

Viestitä itsellesi jollakin tavalla, että työpäivä alkaa. Jotkut saavat puhtia työpäivään laittamalla työvaatteet päälle, toiset harjaamalla hiukset. Ymmärrettävästi voi tuoda motivaatiohaasteita, jos pelkästään kalsareissa istuu virtuaalipalavereissa.

Työmatkat ovat monelle signaali työpäivän aloittamisesta. Ne voidaan korvata esimerkiksi kävelyillä. Itselläni aamukävelyt ovat toimineet erinomaisesti koronan aikana. Herättyäni juon puolisen litraa vettä, jonka jälkeen suuntaan ulos 10-30 min ajaksi. Yleensä kävelen, välillä hölkkäilen. Toisinaan teen hieman kehonhuoltoa. Joskus pysähdyn hetkeksi ja vain istun kuuntelemassa luonnon ääniä metsässä. On muuten upea tapa aloittaa aamu, ja antaa erinomaisesti energiaa työpäivän aloittamiseen. Kotiin tultuani, laitan kahvit porisemaan, vedän konsultin hatun päähän ja aloitan työskentelyt. Harvemmin tuli aikaisemmin tehtyä kävelyitä aamuisin, mutta tulee kyllä olemaan osa arkea jatkossakin.

Tehokas etätyöskentelijä:

Tauot voivat helposti unohtua kotona istuessa. Itse käytän Pomodoro-ajastinta päivittäin rytmittämään minun tekemistä. Teen 25 min töitä, ja kellon soidessa nousen vähintäänkin hetkellisesti hieman venyttelemään. Välillä pidän pidempiä taukoja. Virtuaaliset kahvitauot tiimiläisten kanssa on erinomainen tapa huolehtia sosiaalisesta puolesta.

Onnistuisiko virtuaalinen lounastaminenkin yhdessä? Ellei se kiinnosta, niin ota ainakin lounaan ajaksi tauko työskentelystä. Älä syö ja työskentele samaan aikaan, niin kiire sinulla ei ole. Jos on, väitän että olet vain huono aikatauluttamaan työpäivääsi, tai et uskalla ottaa itsellesi aikaa. Kyllä, halusin astua varpaillesi tunteita herätelleekseni. Kun olet latonut tekosyyt ja rauhoittunut, mieti vaatisitko muita syömään työskentelyn ohella? Onko se mielestäsi järkevää, vai olisiko parempi ottaa pieni tauko? Mieti mitä vinkkejä antaisit muille, ja hyödynnä niitä itse.

Istuminen on keholle haitallista, harrastamme sitä liian paljon ja kaiken lisäksi ryhtikin on monella heikonpuoleinen. Tässä vaiheessa pitää nostaa ainakin oma käsi pystyyn virheen merkiksi. Löydän välillä itseni istumassa jossain ihmeellisessä velociraptor-mäkihyppääjä asennossa. Välttääkseni tätä tukalaa asentoa ja sen tuomia selkäkipuja, hyödynnän kotitoimistolla innovatiivista soveltamista. Seisomatyöpiste on rakennettu itse, palavereiden aikana kävelen ympäri asuntoa. Pomodorojen myötä muistan ainakin 25 min välein korjata työasentoa ja ottaa lyhyitä venyttelytaukoja. Lisää tietoa istumisen haitoista löydät aikaisemmasta kirjoituksestani Istunto liikkumisesta.

Korona-vinkki 4

Tehosta työpäivääsi motivoivilla toimenpiteillä. Viestitä itsellesi sinulle suotuisalla tavalla työpäivän aloittaminen ja päättäminen. Muista pitää taukoja, koita myös järjestää niitä työkavereidesi kanssa.

Liiku

Liikkumismahdollisuuksien vähennettyä ja etätöiden myötä aktiivisuustaso laskee helposti. Huomasin itse ensimmäisten kotitoimistopäivien jälkeen, miten helposti ajantaju häviää koneen edessä ja suurin urheilusuoritus oli Apostolin kyydillä suoritettu taival olohuoneesta keittiöön. Olo oli kuin uuniperunalla ja vakava symbioosi sohvan kanssa oli alkamassa. Liiallisen löhöilyn myötä ihminen vaipuu horrokseen, jossa saamattomuutta on muille jakaa. Välillä on kiva vain olla, mutta olet varmasti itsekin huomannut ettei olotila ole parhaimmillaan liian pitkään makoillessa. Suosittelen vahvasti lisäämään kävelyitä, lenkkeilyä, kotitreeniä tai muuta mukavaa liikuntaa joka saa sinut liikkeelle.

Itse aloitin uuden juoksutreeniohjelman ylläpitääkseniliikkumista. Monet kerrat olen aamulla tehnyt aamukävelyn, sitten tehnytmuutaman tunnin töitä jonka jälkeen käynyt lenkillä. Pitää mielen virkeänä jaantaa mukavasti energiaa iltapäivän työtunneille. Mielestäni työpäivää voihyvinkin pilkkoa tällä tavalla välillä, kokeile jos tapa sopisi sinulle!

Mikäli sinulta sujuu englanninkieli, haluat ymmärtää miten liikunta vaikuttaa aivoihin ja miten siitä voi tehdä itsellensä tavan, suosittelen vilkaisemaan aikaisempaa kirjoitustani Working out as a Keystone Habit.

Korona-vinkki 5

Sisällytä liikunta arkeesi sinulle sopivalla tavalla. Liikunta virkistää ja luo positiivista mieltä, antaa tehokkuutta työpäivään ja vähentää negatiivisia tuntemuksia ja ajatuksia, jotka voivat helpommin ottaa vallan näinä haastavina aikoina.

Pidä yhteyttä muihin

Jotta virus ei leviä, tulee meidän olla varovaisia ja vältellä muita ihmisiä. Ongelmana tietenkin, että sosiaalinen elämä kärsii. Suosittelenkin vahvasti keksimään tavan, jolla ylläpitää sosiaalista elämää turvallisesti. Esimerkkinä Skype-illalliset, virtuaalikävelyt tai virtuaalileffaillat! Nykymaailma on mahdollistanut vaikka ja mitä, eli kokeile tehdä tavallisia asioita virtuaalisesti!

Itse olen huolehtinut sosiaalisesta elämästä käymällä ulkosalilla ystävien kanssa, toki huomioiden turvavälit. Tämän lisäksi pelailen kavereiden kanssa. #warzone - tietäjät tietää. Online-pelaaminen tarjoaa jännittäviä hetkiä ja hauskoja keskusteluita kavereiden kanssa. Tulee koronaystävällistä kanssakäymistä, sosiaalinen puoli kiittää!

Hyödynnä virtuaalimahdollisuuksia sosiaalisessa kanssakäymisessä.

Korona-vinkki 6

Pidä yhteyttä muihin, sovella ”normaaleja” aktiviteetteja virtuaalimahdollisuuksilla. Normaalia kanssakäymistä on vaikeaa korvata kokonaisuudessaan, mutta jotain korviketta kannattaa hankkia, ettei yksinäisyys ala tuntumaan liian pahalta.

Aloita uusi harrastus

Monella on jokin asia, mitä ajattelee tekevänsä sitten kun on aikaa. Sanna Marin saattaisi tähän sanoa, että "nyt on sen aika". Keskusteltuani työkavereiden, ystävien ja lähipiirin kanssa olen kuullut ja nähnyt kaikenlaisia ideoita. On maalausta, joogaa, meditointia, ulkoilua, kirjojen lukemista, hauskojen treenivideoiden kuvaamista ja editoimista (Hobo fitness<3), kutomista, kurssien suorittamista. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

Koronan myötä minulla on taas pitkästä aikaa käytössä Headspace,eli Mindfulness-appi. Teen päivittäin 10 min meditaatioharjoituksen. Tämä onpieni harrastus, joka ei vie paljon aikaa. Kuitenkin tuntuu hienolta, että olensaanut sen lisättyä takaisin rutiineihin. Minulla on menossa 30 päivän meditaatioharjoitusohjelma,jonka tarkoituksena on kehittää omaa keskittymiskykyä. On mielenkiintoista,miten muutamalla hengitysharjoituksella ja itsetutkiskelun kautta voi tehostaa omiaaktiviteettejaan. Voin hyödyntää näitä työpäivässä tai vaikka ihan ruuanlaitossa.Hetkessä oleminen on aika jees.  

Meditoinnin lisäksi olen ulkoillut nyt enemmän kuin moneen vuoteen, ja se on todella siistiä. Luonnossa oleminen oli vuosien saatossa hävinnyt hiljalleen elämästä, ja metsään mentiin mökillä tai mummolassa. Nyt viihdyn päivittäin ainakin pienen kävelyn verran ihmettelemässä merta, metsää, lintuja ja kengänpohjiin tarttuvaa koiran kakkaa.

Korona-vinkki 7

Onko jotain mitä olet halunnut tehdä, mutta ei ole ollut aikaa? Nyt sitä on, joten tuumasta toimeen! Pieni puuhastelu rauhoittaa mieltä, kehittää osaamista ja on mukavaa.  

Minun korona-arkipäiväni:

Lopuksi vielä esimerkki minun rutinoidusta arkipäivästä koronan aikana. Halutessasi voit koostaa itsellesi samankaltaisen aikataulun visualisoidaksesi päivän rutiineja. Näin niistä on helpompi pitää kiinni. Korostan vielä, että unirytmi pysyy samana myös viikonloppuisin. Joskus on voinut viikonlopun aikana mennä tunnin myöhempään, muttei sen enempää.

7:30 Herätys. Juon välittömästi ~0,5 l vettä.

7:40-8.00 Aamukävely, venyttelyä ja kevyttä jumppailua.

8:00-10.00 Työpäivän aloitus ja aamukahvi. Kaksi ensimmäistä tuntia keskityn tärkeimpiin työasioihin, koitan työskennellä tehokkaasti ja ilman keskeytyksiä. Tarvittaessa suljen kaikki viestintävälinet välttääkseni keskeytyksiä.

10:15-10:25 Mindfulness hetki Headspace-apin kautta.

10:25-11:20 Töitä.

11:20 Lenkki (jos ohjelmassa, välillä teen nämä iltaisin).

12:00-12:30 Lounas (koska teen pätkäpaastoa, on tämä minulle päivän ensimmäinen ateria).

12.30-17:30 Töitä. Päivän päätteeksi suunnittelen seuraavan päivän. Laitan itselleni kalenterivarauksia jotta keskittymiseni seuraavana päivänä menee tekemiseen eikä turhaan ihmettelyyn. Tärkeimmät asiat heti aamuun!

17:30-20.00 Luen kirjaa, kirjoitan, ulkoilen, treenaan tai pelailen kavereiden kanssa #warzone!

20:00 Illallinen.

20:30-22:00 Samoja aktiviteetteja kuin 17:30-20.00 välisenä aikana.

22:00-23:00 Quarantine and Chill: kirjaa tai hyvää sarjaa suoratoistopalvelusta.

23:00 Nukkumaan.

Sovella näitä seitsemää vinkkejä omassa elämässäsi, luo uusia tapoja ja rutiineja luodaksesi rentoutta mieleen. Tsemppiä kaikille, pysykää turvassa mutta aktiivisina!

Previous
Previous

Kaifukuzen – Jatkuva palautuminen uupumuksen estäjänä (osa 1/2)

Next
Next

Aurinkoa risukasaan - Positiivinen mieli kuurina koronaan